Link-uri guvernamentale

Presedintia Romaniei 
Presedintele Romaniei se alege prin vot universal, direct si secret, o data la patru ani si pentru cel mult doua mandate consecutive. Reprezinta statul roman si este aparatorul independentei nationale, al unitatii si integritatii teritoriale. 
Pentru mai multe informatii va rugam sa vizitati site-ul Presedintiei Romaniei – www.presidency.ro 

 

Parlamentul Romaniei
Forma reprezentativa a poporului si singura autoritate legislativa, Parlamentul este organizat bicameral (Senat si Camera Deputatilor). Membrii Parlamentului – senatorii si deputatii sunt alesi prin vot universal, egal, direct, secret si liber exprimat, potrivit Legii electorale, pentru un mandat de 4 ani, ce poate fi prelungit prin lege organica în caz de razboi sau catastrofa. 
Pentru mai multe informatii va rugam sa vizitati site-urile Senatului –www.senat.ro si Camerei Deputatilor – www.cdep.ro 

 

Guvernul Romaniei
Prin intermediul ministerelor pe care le conduc, membrii Guvernului asigura realizarea politicii interne si externe a tarii si exercita conducerea generala a administratiei publice. 
Pentru mai multe informatii va rugam sa vizitati site-ul Guvernului Romaniei – www.guv.ro

 

Justitia
Este reprezentata de Curtea Constitutionala, Curtea Suprema de Justitie, Curtea de Apel, Ministerul Justitiei, tribunalele si judecatoriile judetene sau locale. Ea apara interesele generale ale societatii, ordinea legala, drepturile si libertatile cetatenilor. 
Pentru mai multe informatii va rugam sa vizitati site-ul – www.ccr.ro

 

Armata
Cuprinde fortele armate de uscat, fortele aeriene si fortele navale. Comandantul fortelor armate este Presedintele tarii. Serviciul militar este obligatoriu pentru barbati – cetateni romani care au împlinit 20 ani, exceptand cazurile definite prin lege; dureaza 12 luni sau 6 luni la termen pentru absolventii de facultate. 
Pentru mai multe informatii va rugam sa vizitati site-ul Ministerului Apararii Nationale:http://www.mapn.ro

 

Serviciul Roman de Informatii (SRI) 
Este parte componenta a sistemului national de aparare, o institutie de stat specializata în domeniul informatiilor privitoare la siguranta nationala. Din punctul de vedere al relatiilor cu celelalte autoritati publice, SRI este o autoritate administrativa autonoma. 
Pentru mai multe informatii va rugam sa vizitati site-ul – www.sri.ro

 

Administratia Publica
Este întemeiata pe principiile autonomiei locale si descentralizarii serviciilor publice. Consilierii locali si primarii, alesi prin vot direct, functioneaza ca autoritati administrative autonome si rezolva treburile publice locale. 
Administratia publica este cea care confera statului roman stabilitatea si continuitatea de care acesta are nevoie.